Rekord, juli?

Anders Björkman, Malmö - 2020-07-18

Är det någon som har koll på rekordet för kryssade arter i MöX under juli? i Skåne? i Sverige? (kul att ha Möx som jämförelse) Hursomhelst tror någon att det är möjligt med över 100 arter i juli på ett år i MöX? Hornuggla, myrsnäppa och naturligtvist berguv måste vara mycket intressanta i MöX

Anders Björkman, Malmö - 2020-07-18

Naturligtvis är ägretthäger, svarthakad busk, lärkfalk, nötskrika och grönsiska också tuffa. Har själv 63arter men har inte slitet på arter så kanske läge? ligger just nu i förkylning men då den går över..:-) För den intresserade, björktrast häckade på Bulltofta rek, trädpiplärka häckade nog i Toarp (ekskogen) taltrast sjunger fortfarande där och undrar om morkulla flyger förbi i kvällningar och kattugglan ropar? nötväcka är mycket möjlig där, (missade nog att jag själv har haft sjungande gulsparv där). 100 arter i juli i MöX känns ju inte omöjligt?

Anders Björkman, Malmö - 2020-07-20

Kolla lite och med risk för felaktigheter. Som jämförelse tar jag mig själv i Malmö. Jag har enligt AP 139 arter i juli i Malmö, alla år, i år vet jag nog inte ;-(. (Men nu får jag hoppas sh busk är kvar ;-) ) I hela Sverige alla år, enligt c3, hoppas jag såg rätt, är 338 arter.

Anders Björkman, Malmö - 2020-07-27

Återigen slår juli till, härlit slit Göran!