Lokal? vad gäller?

Anders Björkman, Malmö - 2019-12-17

Det kanske är fler än jag som tycker det är svårt? Kanotföreningen och kanotklubben vad gäller? Om jag själv fått bestämma går Turbinkanalen från Kockums fritid till tredje bron alltså bron vid rundelen den då den går där in i Slottsparken och blir det Malmö kanal, eller? Då skulle det vara KANOTFÖRENINGEN vid TURBINKANALEN och KANOTKLUBBEN vid MALMÖKANAL, Slottsparken/Mölleplatsen. Måste reda ut det för jag misstänker jag slet vid fel kanotklubb idag ;-) För att göra det enkelt för mig, om man ser det från kusten, turbinkanalen går förbi tekniska museet och man kan dra ett sträck för precis efter tredje bron tar Slottsparken vid och då är Turbinkanalen slut? det jag tycker är besvärande är säkert för kanot klubbarna ligger nära verandra och dom har snarlika namn.

Anders Björkman, Malmö - 2020-01-20
Tittade på karta över Malmö. Turbinkanalen verkar vara en liten del an Malmö kanal eftersom det kan dyka upp tinga arter vid eller omkring turbinkanalen tycker jag att man ska gå efter kartorna. Om jag förstått rätt är det Malmö kanal vid kanotföreningen men det är det också när det gäller kanotklubben. Kan man inte säga norr turbinkanalen om det ligger något vid tex kanotföreningen och säga kanotklubben Malmökanal söderom eller det blir för krångligt? Sedan tycker jag att dammen, blir det v om kanotföreningen på hundrastplatsen Ribersborg ska heta just det eller ska man kalla dammen något annat? Varför inte någon skådares namn för såvitt jag förstår har inte dammen något namn?
Anders Björkman, Malmö - 2020-01-20
Det slog mig plötsligt att Malmö kanal är indelad i namn inte bara turbin kanalen. Tex heter Malmö kanal park kanalen vid ugglorna Rörsjö eller snarare Östra förstads kanalen vid polishuset men jag tycker turbinkanalen namn är så inpräntad så det ska behållas även om det säkert är mycket svårt att definiera den men jag tror det är turbinkanalen över tre broar där trafikljusen är är den mellersta. Med tanke på fåglar, kungsfiskare brukar sitta i turbin kanalen eller i kanske i ödammen (påhittat namn som jag tycker är bra), för många år sedan var det en svarthuvad mås som höll till i kanalen vid polishuset. Används inte polishuset blir det ju svårt att hitta arten. Kanalen där heter östra förstadskanalen. Man kanske ska använda kanalens delnamn. Låg där inte en alka vid Länsstyrelsen i höstas man kanske skulle säga att den låg i förstads kanalen, för det gjorden väl den?
Anders Björkman, Malmö - 2020-01-20

Bara för det kände jag mig tvungen och titta på en karta. Det verka vimla av hitte-på-namn i centrala Malmö och finns det egentligen något som heter Malmö kanal? vet inte men blir tveksam när jag tittar på kartan Är det jag tror är Malmö kanal Turbikanalen den kanske går från inloppet vid v hamnen runt Malmöhus till Citadellshamnen vid nya hovrätten men det verkar ju konstigt, eller?  Vallgraven runt Malmöhus heter visst Slottsgraven. Man kan ju dra slutsatsen när man tittar på kartan att tex Plattan, kanske Råttefällan (ser den inte på kartan) Paddresarvartet, Oljesjön, SwedeChrome området är påhittade namn men norra hamnen är ju så stor så det tycker jag är ok, men med risk för att man kommer fel tycker jag nog att trivialnamn ska få finnas?

Anders Björkman, Malmö - 2020-01-20

(Kanske ska tilläggas för den oinvigde att tex Tygelsjöängar inte är ett trivialnamn utan är det riktiga namnet på ängarna s Klagshamn. Skådare använde namnet Sjötorps ängar som namn på ängarna tidigare, vilket var ett trivialnamn som användes under många år, kanske sedan 50-talet till för ca 15 års sedan då Tygelsjöängar började användas på AP och bland skådare. Vissa skådare använder säkert trivialnamnet Sjötorps ängar fortfarande så det med namn är inte helt lätt.)