microbirding.se

MöX 2019

Mot bättre vetande!

Foto: Christer Henriksson

LB-fan
Anders Björkman, Malmö - 2018-03-08 14:37

Det finns ju många fågelintresserade som även är intresserade av andra djur. Det är ju snart fjärilssäsong men det behöver ju inte vara fjärilar det kan ju vara andra djur och insekter också, t.ex. dagsländor, spindlar, kronhjortar m.m. Finns intresseet att likt MöX för fåglar bland skådare ha en lineband som plingar om någon slår till med t.ex. strandpadda i Malmö kommun. Skulle själv vilja ha en sådan socialmedia t.ex. en MöX för andra djur som en egen linje på LB, skulle det finnas intresse om man skapade en sådan?

Filip Robertsson, Limhamn - 2018-03-08 19:27

Jag tycker absolut det hade varit intressant. Det är väl egentligen bara att tuta och köra, det värsta som kan hända är väl att det blir dålig uppslutning? 

Anders Björkman, Malmö - 2018-03-08 19:55

Visst, men vill ingen vara med känns det ju meningslöst. Ville kolla om det fanns något intresse bland skådarna här på MöX och det verkar ju inte finnas. Inget illa menat men du och jag är ju alldeles för få men tack för intresset, det värmer. För visst hade en grönfläckig på Gustav eller en varg i Almåsa varit kul att känna till.

Filip Robertsson, Limhamn - 2018-03-09 18:10

Man kan ju annars vänta med att ge upp hoppet tills folk har hunnit fundera kring och ta ställning till det. Jag har startat ett band som heter "Icke-fåglar i Malmö" nu och avvaktar och ser om där blir några intressenter. Folk kan maila eller SMS:a mig för en inbjudan.

Anders Björkman, Malmö - 2018-03-09 18:54

HÄRLIT! Man behöver inbjudan, eller? Ska så klart gå med om jag blir inbjuden? Tror jag kan få in citronfjäril men behöver säkert social media sedan, annars stannar det nog med den?

Anders Björkman, Malmö - 2018-03-09 18:57

Såg inte det med inbjudan, blev så upphetsad när jag såg att du startat ett band. Du får gärna skicka en inbjudan till mig.

Anders Björkman, Malmö - 2018-03-10 07:56

Finns ju mycket duktiga fågelfotografer men de använder ju inte sin mobil då det gäller att ta foto men tänker på sländer och poster i LB och behöver därför tips om de finns. Kanske fågelfotografer kan tipsa mig trots det gäller bilder med mobilen? Om man går vid Lertagsdammen på Klagshamn och ser en slända och vill foto den med sin mobil måste man vänta tills den sitter, eller? (går inte att se vad det är annars?) En sländebild ska vara minst på två foto eller? En över hela sländan och en på dess ben (färg/utseende  ?)? Tips om hur man fotar ben bäst tas tacksamt emot. Har tidigare frågat om ljudfiler på Lundsångare och vad jag förstår går det inte men ljudfiler från telefonen som sätts in i LB för spelande groder går att lyssna på eller? (så man kan tydlig höra vad det är.) någon som prövat att ta en ljudfil på spelande groder?

Henrik Hultén, Solbacken - 2018-03-12 09:55

Lite off topic kanske men tangerande.

Utter tydligen sedd Valdemarsro på gränsen mellan Malmö/Burlöv. Slutet av februrari, så obsen är ju inte direkt färsk och vädret vid det tillfället med snö/is säkert bidragande till att den kommit så nära bebyggelse. Jag kände iaf inte till obsen.

/Henrik

Anders Björkman, Malmö - 2018-11-02 15:30

Gransångare och svarthätta platsar väl nu på LB, ellår?

Anders Björkman, Malmö - 2018-11-16 12:51

Kom och tänka på LB och decemberjakten för misstänker det är fler än jag som tänker vara med? Borde inte decemberjakten ha en egen mapp på LB för arter typ spillkråka och nötskrika hamnar ju inte annars på LB.